Vanaf 2 oktober wordt de Kloosterstraat enkele richting vanaf het kruispunt Tiensesteenweg tot aan de Holleweg. Dit gebeurt naar aanleiding van een werf aan de Sint-Pietersschool en om de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen te verbeteren. De enkele richting duurt tot het einde van de werken, waarschijnlijk in de paasvakantie 2018.

Fietsers: opgelet! De brug aan de Huizekensstraat (tussen Kortstraat en Witteweg) is al enige tijd onderbroken. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er langs, deze route wordt immers vaak gebruikt om naar Leuven te rijden. De brug zal binnenkort hersteld worden en zal dan gedurende enkele weken NIET toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Vóór de eigenlijke herstelling zullen de nutsmaatschappijen eerst de leidingen vernieuwen.

Ook de Herpendaalstraat wordt afgesloten ter hoogte van de spoorwegbrug. Hier wordt een omleiding voorzien.

De verkeersveiligheidswerken in de Panoramalaan schieten goed op. Er worden twee nieuwe verkeersplateau's aangelegd  in de Koning Albertlaan en op het kruispunt met de Sterrenlaan. Het schepencollege besliste omwille van de blijvende overtredingen en overlast om de Panoramalaan volledig af te sluiten voor autoverkeer tot het einde van de werken - waarschijnlijk einde oktober.

Elders in Korbeek-Lo, in de Nieuwstraat, Bergenlaan en Valleilaan wporden nieuwe voetpaden gelegd. Normaal is er geen hinder voor het plaatselijk verkeer.

De Neervelpsestraat in Bierbeek is sinds 1 augustus opnieuw afgesloten voor autoverkeer. Momenteel start de aannemer met de aanleg van de fietspaden. Alleen voetgangers, fietsers, bussen van De Lijn en plaatselijk verkeer (bewoners) kunnen door. Doorgaand autoverkeer moet een omleiding volgen via Neervelp en Opvelp.

Meer info dienst omgeving - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be