Een veilig begin van het schooljaar

Dringende werken ter hoogte  van Ave Regina

Er moeten dringend nieuwe betonvakken aangelegd worden in de bocht in de Stationsstraat (Lovenjoel) ter hoogte van de inrit van Ave Regina. De uitharding zal enkele weken in beslag nemen en het verkeer zal daar geregeld worden met verkeerslichten. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor de overlast, maar deze werken waren dringend en noodzakelijk. Automobilisten: hou daar altijd rekening met overstekende kinderen, ook buiten de schooluren.

Bergstraat wordt fietsstraat

Vanaf 1 september wordt de Bergstraat tussen het kruispunt met de Dorpsstraat en het kruispunt met de Gareelstraat (tegenover school De Kinderberg) een fietsstraat.

In een fietsstraat mogen de fietsers de ganse breedte van de rijbaan gebruiken (bij enkele richting) of de gehele rechterzijde (wanneer de straat opengesteld is in beide rijrichtingen). Motorvoertuigen hebben toegang tot de fietsstraat maar zijn er slechts te gast! Zij mogen de fietsers niet inhalen en de snelheid is sowieso beperkt tot 30 km/u.

In de toekomst wordt ook enkele richting ingesteld bij het begin en einde van de school. Dit wordt geregeld met variabele borden.

Vrijwillige eenrichting in Schoolstraat en Kloosterstraat

In de Schoolstraat (gemeenteschool 't Klavertje Bierbeek) en de Kloosterstraat (Sint-Pietersschool) is er ook zone 30 en wordt bij het begin en einde van de school een vrijwillige enkele richting ingesteld. Deze maatregel is niet verplicht maar gewoon ingegeven door het gezond verstand: als iedereen dezelfde richting uitgaat, is er minder gevaar voor aanrijdingen, verloopt het verkeer vlotter en veiliger.

In de Schoolstraat loopt deze enkele richting in de rijrichting van kruispunt Lovenjoelsestraat-Weterbeekstraat naar de rotonde. In de Kloosterstraat loopt de enkele richting in de rijrichting Kloosterstraat in en Kasteelstraat uit.

Meer info bij de dienst openbare werken - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be.
Verkeersproblemen kan je melden bij de lokale politie - 016 46 18 80 - wijkbierbeek@pzlubbeek.be.

Terug naar school

Automobilisten opgelet

Wij vragen aan alle automobilisten om bij het begin van het schooljaar goed op te letten voor schoolgaande kinderen en jongeren op de baan. Geef hen voldoende ruimte, rij voorzichtig en geef zelf het goede voorbeeld.

Is je fiets in orde?

Fietsen van en naar school heeft heel wat voordelen. Je kinderen bewegen elke dag en doen ervaring op in het verkeer. Duurzame verplaatsingen zijn goed voor het milieu, zorgen voor minder auto's en dus voor een veiligere schoolomgeving.

Maar let op: is je fiets helemaal in orde? Enkele tips in een handige pdf vind je hier.

Waar rijden? Gebruik het fietspad. Is er geen fietspad, mag een kind jonger dan 9 jaar met een fiets (diameter van de wielen < 50 cm) op het voetpad rijden. Binnen de bebouwde kom mogen 2 fietsers naast elkaar fietsen, met meer naast elkaar mag niet. Bij een gemengd voet-fietspad vragen we je om hoffelijk te zijn, zowel als voetgangers en als fietser.

Meer info bij de dienst openbare werken - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be.
Verkeersproblemen kan je melden bij de lokale politie - 016 46 18 80 - wijkbierbeek@pzlubbeek.be.