Bierbeek doet mee aan de actie 'Mooimakers' tegen zwerfvuil. Want zwerfvuil blijft een aanslag op het mooie uitzicht en de netheid van onze gemeente. Daarenboven duurt het soms jaren eer een achteloos weggeworpen blikje, sigarettepeuk, snoepwikkel, enz afgebroken is in de natuur.

Wordt peter en meter

Bierbeek zet al lang in op het tegengaan van zwerfvuil. Er staan op vele openbare plaatsen, o.a. aan zitbanken en aan bushaltes vuilbakjes.

Er zijn een 15-tal vrijwilligers actief als peter en meter van hun straat of buurt die zwerfvuil opruimen. Lees het interview met een van hen, Stien Claus, in In&uit Bierbeek van september.

Ook de Jobbus, vrijwilligers patiënten van Sint-Kamillus, helpen mee: zij legen de openbara afvalbakjes aan buskhokjes en rustbanken, en ruimen zwerfvuil op.

Maar iedereen kan helpen: gooi nooit achteloos je afval op straat of in de berm. Gooi ook nooit iets in de weide, want afval is ook schadelijk voor de dieren of voor de landbouwer die aan het oogsten is.

Doe mee en win een jaar lang een ruitenwasser die je ramen komt wassen!

Meedoen is simpel: voorkom zwerfvuil voor je deur en plaats een kaartje achter je raam. Naast een mooie stoep win je er misschien nog iets mee: een ruitenwisser die een jaar lang je ramen komt wissen!

  • Je overtuigt voorbijgangers om het mooi te houden door affiches en stickers op een zichtbare plek te hangen (gevel, voordeur, brievenbus, raam). Zo'n affiche vind je bij de gemeentelijk milieudienst of op www.mooimakers.be.
  • Daarna neem je er een foto van
  • Je vult het formulier hieronder in en voegt de foto toe
  • Klaar!

Meer info op www.mooimakers.be en bij de milieudienst - 016 46 87 87 - milieu@bierbeek.be.